У померлого провізора з Чернівців підтвердили “ковід”

 

Провізор аптеки військового госпіталю з Чернівців, який помер напередодні від гострого мозкового інсульту, хворів на COVID-19. Вакцину від коронавірусу він отримав в межах інкубаційного періоду хвороби.

Про це повідомила головна санітарна лікарка Чернівецької області Наталія Гопко у четвер, 25 березня, у коментарі кореспонденту “Укрінформу”.

“Підозра на коронавірус у нього була через те, що при госпіталізації швидкий тест на антиген показав позитивний результат на COVID-19. Тому після його смерті секційний матеріал пацієнта відправили у нашу лабораторію для ПЛР-дослідження. Сьогодні надійшли результати, які підтвердили, що в нього був COVID-19”, – сказала Гопко.

За її словами, померлий провізор аптеки за кілька днів до вакцинації контактував із колегою, в якої підтвердили коронавірус, і міг від неї інфікуватися. Також із нею контактували ще двоє колег цього провізора, які вакцинувалися від COVID-19 того ж дня.

“День вакцинації для них був п’ятим днем після останнього контакту із хворою співробітницею. А день захворювання, коли у провізора стався інсульт – це був шостий день після контакту. Тобто, це все відбувалося в межах інкубаційного періоду”, – додала керівниця лабораторного центру.

Вона каже, що бувають випадки, коли коронавірус проявляється саме інсультом. Наступного дня у хворого з’явилася температура і йому зробили швидкий тест на COVID-19, який виявився позитивним.

Наразі розслідування щодо факту смерті провізора аптеки з Чернівців ще тривають.

Як інформувала “Новинарня“, 24 березня в міській лікарні Чернівців помер провізор аптеки військового госпіталю, який 15 березня був щеплений вакциною проти коронавірусу “Ковішилд”.

23 березня в Одеській області померла жінка-військовослужбовець військової служби за контрактом. Смерть зафіксували о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області.
Військова мала бути залучена найближчим часом до виконання службово-бойових завдань в районі проведення ООС. 21 березня вона з дотриманням усіх алгоритмів отримала щеплення від COVID-19.
Судово-медична експертиза встановила причину її смерті, крім гострої серцево-судинної недостатності, у неї виявили атеросклеротичний кардіосклероз.

Читайте також:
В Україні для колективного імунітету від COVID-19 потрібно вакцинувати майже 30 млн людей, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна