В Україні для колективного імунітету від COVID-19 потрібно вакцинувати майже 30 млн людей, – МОЗ

 

Для вироблення колективного імунітету від коронавірусу в громадян України потрібно зробити щеплення 70% населення держави, тобто майже 30 млн людей.

Про це в понеділок, 22 березня, заявив керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ України Сергій Литовка в ефірі телеканалу “Дом”.

За його словами, якщо населення сприятиме діям міністерства охорони здоров’я, то кампанію з вакцинації можна буде провести за рік.

“Вакцинальну кампанію можна провести за один рік. Але для цього має бути готовність населення. Не має бути відмов, і населення повинне сприяти діям МОЗ, вакцинальних бригад. МОЗ ставить перед собою мету прищепити мінімум 50% населення. І ми сподіваємося, що досягнемо цього”, – наголосив Литовка.

Керівник експертної групи пояснив, чому в Україні низькі темпи COVID-вакцинації.

“Перше – це те, що у нас прийшла тільки перша партія в 500 тисяч доз. Друге – готовність населення до імунізації. На жаль, у нас величезна кількість відмов і дуже розгалужена система антивакцинальної кампанії. Бачимо багато дезінформації щодо того, що ми отримали неякісну вакцину, що вона нібито небезпечна, мовляв багато хто відмовляється. Це, на жаль, заважає якісному здійсненню кампанії”, – зазначив він.

Імунізація в Україні тільки почалася і набирає обертів – зараз проведення щеплень розплановують таким чином, щоби не перевантажити медичну систему й вчасно отримувати відгуки про несприятливі події, які можуть виникати.

Як інформувала “Новинарня“, згідно зі свіжими соціологічними дослідженнями, половина українців відмовиться від вакцинації проти COVID-19, якщо з’явиться така можливість. Кількість категорично негативно налаштованих до вакцинації зросла з 44% (в лютому) до 51%.
Безумовно вакцинуватися готові лише 10% опитаних.

Читайте також:
Щеплення від коронавірусу: глава МОЗ розповів про відсоток “побічки”, термін вироблення та дієвість імунітету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна