МОЗ оновив поділ на карантинні зони: Київ та 10 областей – “червоні”

 

Міністерство охорони здоров’я в четвер, 25 березня, оновило розподіл на карантинні зони в Україні. У “червону” зону епіднебезпеки потрапляють Київ та ще десять областей.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Згідно з ними, у “червоній” зоні перебувають Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська, Чернівецька області.

У “помаранчевій” – 13 регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська області.

Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 перевищено у 19 регіонах – в Києві, Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Так, при визначеному показнику рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник станом на 24 березня складав 110,7.

Найвищий показник госпіталізацій у Вінницькій – 131 на 100 тис. населення, Житомирській – 115,8 та Хмельницькій – 114,7 областях.

Найвищий показник завантаженості ліжок із киснем станом на 24 березня у Києві – 78,2%, Житомирській – 70%, Миколаївській – 66,3%, Київській – 69,2% областях (при визначеному показнику 65%).

Нагадаємо, протягом 24 березня в Україні зафіксували 16 669 нових випадків коронавірусної хвороби – загальний антирекорд із початку епідемії. Також від ускладнень померли 362 людини – це найбільший добовий показник за час пандемії в нашій країні.

Читайте також:
МОЗ назвав кількість виявлених в Україні побічних реакцій на вакцину від CОVID-19

AstraZeneca офіційно підтвердила ефективність своєї вакцини на рівні 76%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна