МОЗ назвав кількість виявлених в Україні побічних реакцій на вакцину від CОVID-19

 

Станом на четвер, 25 березня, в Україні зафіксовано 587 легких випадків побічних реакцій після введення вакцини “Ковішилд” проти CОVID-19.

Як передає “Новинарня“, про на брифінгу в Києві заявив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко.

“Зараз налагоджено ефективну систему моніторингу, і дані щодо фармаконагляду, а саме щодо поствакцинальних випадків та побічних реакцій на вакцинування оновлюються кожні 24 години. На сьогодні зафіксовано 587 легких випадків побічних реакцій на застосування вакцин. Мова передусім іде про головний біль, тимчасове підвищення температури, втому”, – сказав урядовець.

Водночас, за словами Іващенка, в Україні зафіксовано три випадки, коли особам, яким було зроблено щеплення, був необхідний тимчасовий нагляд лікарів чи надання медичної допомоги.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.

Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).

До “груп ризику”, які потребують вакцинації насамперед, в Україні віднесли лікарів та військових у зоні ООС.

Відтак вакцинація відбувається в п’ять етапів. Перший передбачав імунізацію, насамперед, медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

19 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна переходить до другого етапу вакцинації – розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення і вакцинації сімейних лікарів. Цей етап передбачає імунізацію медичних працівників, що не входять до першого етапу, людей віком понад 80 років і соціальних працівників.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

У районі проведення операції Об’єднаних сил вакцинація від COVID-19 стартувала 25 лютого. Приблизно по сім тисяч доз “Ковішилду” надійшли у військові госпіталі Луганщини та Донеччини.

Вакцинація проводиться двома дозами. Другу дозу вакцини пацієнти мають отримати через 12 тижнів після першої.

Як інформувала “Новинарня“, протягом 24 березня в Україні зафіксували 16 669 нових випадків коронавірусної хвороби – загальний антирекорд із початку епідемії. Також від ускладнень померли 362 людини – це найбільший добовий показник за час пандемії в нашій країні.

Читайте також:
У Чернівцях помер нещодавно щеплений провізор військового госпіталю, МОЗ заперечує зв’язок із вакцинацією

Щеплення від коронавірусу: глава МОЗ розповів про відсоток “побічки”, термін вироблення та дієвість імунітету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.