AstraZeneca офіційно підтвердила ефективність своєї вакцини на рівні 76%

 

Британсько-шведський виробник медпрепаратів компанія AstraZeneca підтвердила ефективність своєї вакцини проти коронавірусу на рівні 76%.

Тут враховані результати останніх досліджень, у тому числі проведених у США, йдеться офіційному повідомленні компанії, оприлюдненому в четвер, 25 березня.

“Позитивні результати, які показали високий рівень первинного аналізу випробування фази III AZD1222 в США, підтвердили ефективність вакцини, що відповідає попередньо визначеному проміжному аналізу, оголошеному 22 березня 2021 року”,- зауважується в повідомленні.

При цьому зазначається, що, за останніми даними, вакцина AstraZeneca від коронавірусної хвороби ефективна на 76% проти симптоматичного COVID-19, а також на 100% проти важких чи критичних захворювань й госпіталізації.

Для людей віком понад 65 років ефективність вакцини сягає 85%.

Нагадаємо, 17 березня Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала продовжувати використання препарату AstraZeneca для вакцинації проти COVID-19.
Експерти ВООЗ визнали, що доказів прямого зв’язку побічних ефектів після застосування вакцини, про які заявляла низка країн, із самою ін’єкцією немає.

Читайте також:
У Чернівцях помер нещодавно щеплений провізор військового госпіталю, МОЗ заперечує зв’язок із вакцинацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна