Не протримався й доби: під Харковом знову розбили відновлений “камінь дружби українців та росіян”

 

У селі Руська Лозова під Харковом знову розбили меморіальну табличку на “камені дружби українського та російського народів”, яку 24 березня власним коштом відновив депутат Харківської міськради від ОПЗЖ Андрій Лесик.

Про це повідомили на своєму каналі в Telegram представники громадської організації “Фрайкор”, опублікувавши фото- й відеодокази знищення таблички.

“Сьогодні одіозний Лесик під Харковом вирішив зайнятись встановленням дружніх відносин України і РФ. В дописах вище ви можете побачити оперативну реакцію наших хлопців”, — йдеться у дописі “Фрайкору”.

Лідер організації Георгій Тарасенко в коментарі “Суспільному” підтвердив, що табличку знищено.

Такий вигляд “відреставрований” з ініціативи ОПЗЖ “камінь дружби” мав за кілька годин до відновлення справедливості активістами “Фрайкору”

Як писала “Новинарня“, у середу, 24 березня, голова фракції “ОПЗЖ” у Харківській міській раді Андрій Лесик повідомив про відновлення “пам’ятного знаку дружби українського і російського народів”, який “був встановлений у пам’ять про Переяславську Раду 1654 року, але зруйнований вандалами”.

В обласному представництві Українського інституту національної пам’яті такі дії ОПЗЖ під час російсько-української війни назвали “ляпасом для українського суспільства”. А керівник громадської організації “Світанок” Вадим Поздняков зазначив, що цей “пам’ятник” зруйнували у 2017 році, і закликав Службу безпеки України відреагувати на такі дії представників ОПЗЖ.

Читайте також:
“Чемодан – вокзал – Росія”: в Харкові депутата міськради,
що відмовився виступати українською, зігнали з трибуни. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.