Росія перекинула залізницею в Крим зенітний ракетний полк для навчань

 

У тимчасово окупованому Росією Криму стартувало тактичне навчання з гвардійським зенітним ракетним полком Новоросійського з’єднання ВДВ.

Навчання триває на полігоні Опук, повідомили у вівторок, 23 березня, в пресцентрі міноборони Росії.

Напередодні підрозділи полку були перекинуті з Новоросійська на Кримський півострів залізничним транспортом.

“В межах навчання підрозділи відпрацюють питання підготовки та ведення бойових дій зенітним ракетним полком з прикриття частин і підрозділів з’єднання від ударів засобів повітряного нападу умовного противника під час десантно-штурмових дій і протидесантної оборони морського узбережжя в умовах активного впливу і застосування засобів радіоелектронної боротьби та безпілотних літальних апаратів противника”, – йдеться в повідомленні.

Російські військові відпрацьовують у Криму також “ведення бойових дій із захоплення аеродрому, здійснення маневру і заволодіння призначеним кордоном, а також забезпеченні висадки головних сил з’єднання”.

“Будуть відпрацьовані питання організації бойових дій з прикриття підрозділів з’єднання під час оборони ділянки морського узбережжя і виходу в район відновлення боєздатності, з проведенням етапу бойової стрільби із зенітно-ракетних комплексів “Стріла-10” і переносних зенітно-ракетних комплексів “Верба”, – повідомляють в МО РФ.

За даними відомства, всього в навчанні задіяно понад 500 військовослужбовців і близько 40 одиниць бойової та спеціальної техніки.

Як інформувала “Новинарня“, міністерство оборони РФ анонсувало в середині березня на полігоні “Опук” в АР Крим командно-штабне навчання ЗС РФ з гвардійським десантно-штурмовим Кавказьким казачим полком зі Ставрополя і гвардійським артилерійським полком з Анапи.
Під час навчань десантники будуть відпрацьовувати десантування особового складу і техніки на незнайомий майданчик.
Крім того, вони мають захопити об’єкти умовного противника і утримувати їх до прибуття основних сил з’єднання
За інформацією Міноборони РФ, також десантно-штурмові підрозділи ВДВ відпрацюють висадку на необладнане морське узбережжя з великих десантних кораблів Чорноморського флоту Росії і оборону морського узбережжя від висадки морського десанту умовного противника.

У відповідь на ці маневри РФ в Криму підрозділи Десантно-штурмових військ ЗСУ в березні проведуть навчання поблизу адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом.

Читайте також:
В Україні провели навчання з протиповітряної оборони вздовж усього кордону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна