Україна й надалі матиме широку підтримку Сполучених Штатів, – Волкер

 

Україна матиме широку підтримку у Сполучених Штатах Америки, незалежно від того, як складатимуться найближчим часом відносини Москви та Вашингтона.

Таку думку висловив колишній спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер в інтерв’ю журналу НВ, коментуючи політику президентської адміністрації Джо Байдена щодо Росії та України.

Волкер запевнив, що Україну підтримують у США “і демократи, і республіканці, Білий дім і Сенат, нинішня адміністрація і попередня адміністрація”.

“Всередині країни ми дійсно маємо протистояння і політичну боротьбу між партіями, і, на жаль, Україна раптово опинилася частиною цього процесу. Слово “Україна” тепер вживають ще й у внутрішньополітичному, не тільки в зовнішньополітичному контексті. Але факт залишається фактом: США так само сильно підтримують Україну та її суверенітет“, — додав Волкер.

Він нагадав, що в роки президентства Дональда Трампа Білий дім посилив санкції проти РФ, надав Україні озброєння, висилав з країни співробітників російських спецслужб і російських дипломатів. “Думаю, нинішня президентська адміністрація рухатиметься в тому ж напрямку. Вони продовжать вводити санкції проти Росії та підтримувати Україну, всіляко відбиватимуть російську дезінформацію і пропаганду. Ми вже бачимо нові санкції, запроваджені адміністрацією Байдена проти Росії через отруєння Навального”, — нагадав Волкер.

Водночас він вважає, що “нас всіх чекають складні часи”. “Сьогодні ми спостерігаємо зростання воєнної агресії на Донбасі, і ми бачимо, що Росія намагається створити там найвищий рівень напруження. Але підтримка США залишатиметься серйозною”, — запевнив Волкер.

Курт Волкер обіймав посаду спеціального представника Державного департаменту США з питань України у 2017-2019 роках. Він подав у відставку на тлі процесу імпічменту президента США Дональда Трампа, якого звинувачували в тиску на Україну.

Читайте також:
Курт Волкер запропонував новій адміністрації США “дорожню карту” щодо України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна