Вакцина BioNTech/Pfizer допоможе Європі обходитися без локдаунів уже з кінця літа, – розробник

 

У більшості країн Європи та в США вакцинація дозволить взяти епідемію коронавірусу під контроль уже до кінця літа. Так вважає Угур Шахін – один із керівників компанії BioNTech.

Таку заяву він зробив в інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag, передає “Європейська правда“.

Раніше подружжя вчених Угур Шахін і Езлем Тюречі отримало хрест “За заслуги перед Німеччиною” за розробку революційної вакцини BioNTech/Pfizer, яка успішно застосовується від коронавірусу в країнах Заходу.

“У багатьох країнах Європи і США ми, ймовірно, в кінці літа перебуватимемо в ситуації, коли нам не знадобляться локдауни”, – сказав Шахін.

Втім, зазначив він, вірус нікуди не зникне. Мине щонайменше рік, перш ніж людство “опанує ситуацію”.

“Будуть спалахи, але вони будуть фоновим шумом. Будуть мутації, але вони не злякають нас”, – сказав науковець.

На переконання експерта, в Німеччині можливо забезпечити вакцинацію 70% німців до кінця вересня, після чого ситуація стане більш контрольованою.

Як відомо, вакцина від коронавірусу BioNTech/Pfizer стала в грудні 2020 року першою, яка дістала дозвіл на використання в Європейському Союзі.
Загалом Єврокомісія від імені країн-членів замовила в різних постачальників понад два мільярди доз, зокрема 500 млн доз вакцини BioNTech/Pfizer (вони мають бути виготовлені до кінця 2021 року). Утім, через проблеми виробників кампанія масової вакцинації в ЄС досі просувається повільно.

14 лютого ізраїльська медична страхова компанія Clalit оприлюднила результати дослідження щодо ефективності застосування вакцини, розробленої німецькою компанією BioNTech та її американським партнером компанією Pfizer. Згідно з її даними, ефективність цього препарату оцінюється в 94%.

В МОЗ заявляли, що Україна має отримати першу партію доз вакцини від коронавірусу Pfizer у квітні (в рамках програми COVAX).

Читайте також:
Україна зареєструвала вакцину Pfizer

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна