Шкарлет пояснив, чому в 2021 році скасували ДПА

 

Альтернативою для державної підсумкової атестації є поточні результати контролю якості освіти.

Про це під час години запитань до уряду в п’ятницю, 19 березня, повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає “Укрінформ”.

“ДПА для 4 та 9 класів дійсно скасовано, щоби поставити в рівні умови тих дітей, які навчалися дистанційно в “червоних зонах”, які на сьогодні не мали можливість навчатися в повноформатному режимі… Альтернативою для ДПА на сьогодні є поточні результати контролю”, – сказав Шкарлет.

За словами урядовця, дані деяких опитувань про те, що 72% учасників освітнього процесу вважають, що дистанційне навчання призвело до зниження якості освіти, не відповідають дійсності.

Міністр додав, що Державна служба якості освіти щоквартально здійснює моніторинг якості дистанційного навчання, також було запущено Всеукраїнську школу онлайн для посилення дистанційної форми навчання.

“Дійсно є люди, які не сприймають дистанційну освіту, але в цілому і МОН, і профільний комітет Верховної Ради не ставили на один щабель результат дистанційної і очної форми навчання. Для цього були реалізовані кілька інструментів для вирівняння знань студентів – Всеукраїнська школа онлайн, яка дозволяє в повноформатному режимі забезпечити процес навчання не тільки в школі, а і на дистанційній формі”, – сказав Шкарлет.

Нагадаємо, учнів четвертих та дев’ятих класів звільнять від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році. Рішення ухвалено у зв’язку із встановленням для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів від 25 березня 2020 року №338-р “Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації”.

Читайте також:
Із 1 січня в українських школах запровадять нове меню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.