Путін знову назвав окупований Крим “сакральним місцем” для РФ

 

Президент Російської Федерації Володимир Путін у четвер, 18 березня, під час телемосту до роковин анексії Криму знову назвав півострів “сакральним місцем”.

Про це повідомляє “Крим. Реалії”.

“Крим узагалі, Севастополь зокрема, Херсонес, мають для нас певне, навіть сакральне значення, маю на увазі, що тут князь Володимир прийняв хрещення і його дружина. Це колиска нашого духовної самосвідомості, після цього почалося створення єдиної російської нації з численних слов’янських племен, які проживали на цій території. Надалі це було одним із центрів створення централізованої російської держави. Тому ми будемо розвивати і далі Херсонес”, – сказав Путін.

Він вважає, що те, що зараз роблять в Херсонесі, “недостатньо”.

Путін не вперше говорить про сакральність Криму і Херсонеса.

Цій темі він чимало разів приділяв увагу після анексії Криму. Зокрема, в березні 2020 року в Севастополі він, сказав, що “Херсонес ‒ це джерело зародження і віри, і російського народу”. А потім додав: “Не тільки російського, але українського і білоруського. Саме тому це місце є сакральним для нас”.

У посланні Федеральним зборам в грудні 2014 року Путін заявив: “(…) саме тут, у Криму, в стародавньому Херсонесі, або, як називали його російські літописці, Корсуні, прийняв хрещення князь Володимир, а потім і хрестив всю Русь”.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн “Великої сімки” у річницю російської анексії Криму заявили про рішучу підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Країни G7 також заявили, що вітають ініціативу України зі створення “Кримської платформи”.

Читайте також:
“Ніхто не чув про “народи Донбасу і Криму” до вторгнення Росії”, – представник України в ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.