“Останній із Німеччини”: в Україну після лікування надважкого поранення повернувся боєць 93 омбр Олексій Одинок. ФОТО, ВІДЕО

 

В Україну після двох років лікування важкого поранення повернувся з Німеччини старшина мехбату 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” прапорщик Олексій Одинок.

Про це в середу, 17 березня, інформує “5-й канал”.

Одинок отримав поранення 8 квітня 2019 року, коли російсько-окупаційні війська почали обстріл позиції Збройних сил України “Зеніт” в районі Донецького аеропорту. Під час бою Олексій із побратимом Миколою Неживим відкрили вогонь у відповідь та знищили дві вогневі точки ворога. Внаслідок прямого влучання російського ПТУРа Неживий загинув, а Одинок отримав дуже важке поранення.

Спершу життя військового рятували київські лікарі. Після десятка операцій, 14 травня 2019 року, Одинок разом з іншими пораненими бійцями був доставлений спецрейсом у Німеччину для продовження лікування.

Те, що Олексій вижив, медики називають дивом. Адже військовий загалом мав кілька десятків операцій, які супроводжувалися ускладненнями.

Лікування бійця 93 омбр за кордоном тривало майже два роки.

Тепер прапорщик Одинок проходитиме реабілітацію в столичному госпіталі.

Незважаючи на надважке поранення та тривалу реабілітацію, Олексій Одинок хоче повернутися на службу, щоб і надалі боронити українські кордони від російської агресії.

Олексій Одинок зустріч в Борисполі 3 Олексій Одинок зустріч в Борисполі 4 Олексій Одинок зустріч в Борисполі 2 Олексій Одинок зустріч в Борисполі 1 Одинок аеропорт Бориспіль
<
>
Володимир Балух і Олексій Одинок

“Сильні зараження були: руки, ноги, голови, очей, вух, всього. І німецькі лікарі боролися. Завзято! Бувало по три-чотири операції в тиждень. Кістки повинні зміцніти. Там реабілітація, ну а далі вже комісія вирішить: придатний чи не придатний на службу”, – розповів він по прибуттю в аеропорт “Бориспіль”.

В “Борисполі” військового зустрічали рідні й близькі, волонтери, активісти та журналісти.

“Хотілося би йому скрасити… і привітатися з ним, віддати ось це тепло, тепло Батьківщини і щоби він розумів, що всі жертви – не даремні”, – сказав громадський активіст, колишній політв’язень Кремля Володимир Балух, який також зустрічав Одинока в аеропорту.

“На милицях та з видимими шрамами на обличчі, з потребою подальшого лікування, але живий, усміхнений та щасливий. Два роки він перебував у Німеччині, де його життя рятували, загоювали страшні поранення, що отримав під час боїв під ДАП. Незламна та відважна на полі бою людина в оточенні телекамер та численних зустрічаючих відкриває таємниці душевні… Ми дочекалися героя, поспілкувалися, передали в руки військових медиків, побажали одужання, подарували квіти та прапор на згадку. Хай міцний дух та підтримка рідних допоможуть повернутися до активного життя”, – написала у фейсбуці активістка зі “Справи громад” Жанна Федченко.

Як сказала в коментарі телеканалу “Прямий” волонтерка Наталя Лютікова, таким чином, на лікуванні в Німеччині не залишилося поранених українських військових.

Читайте також:
“Термінатор” Сакура і п’ять його поранень: головний сержант розвідроти 93-ї бригади готовий наступати під час наступної ротації

За Неживого: 93-тя бригада помстила смерть свого лицаря ракетним ударом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна