На лікування до Німеччини відправили 15 поранених українських військових

 

Українських військовослужбовців, поранених під час проведення операції Об’єднаних сил, відправили на лікування до медичних закладів Німеччини. Загалом 15 захисників пройдуть курс лікування у трьох госпіталях Бундесверу.

Про це у вівторок, 14 травня, інформує прес-центр Міністерства оборони України.

Більшість хворих, які відправляються на лікування – ті, хто мають поранення кінцівок. Термін їх реабілітації становитиме від 3 місяців.

“Ми розподіляли роботу таким чином, що проходити лікування будуть військовослужбовці з найскладнішими пораненнями для тривалої реабілітації в трьох лікарнях Бундесферу”, – зазначив Посол Федеративної Республіки в Німеччина в Україні Ернст Райхель.

Подібна допомога Україні з боку Німеччини надається уже увосьме. З 2014 по 2019 рік Бундесвер перевіз загалом 112 українських поранених, з яких 88 пройшли стаціонарне лікування у лікарнях ФРН.

Як інформувала “Новинарня“, на Рівненщині поранені військові проходять реабілітацію за допомогою арт-терапії.

Читайте також:
На Донбасі загинув український військовий, двоє – поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна