Російське МЗС біситься через акцію щодо дипломатів РФ у Києві

 

Міністерство закордонних справ Росії повідомило про виклик тимчасового повіреного у справах України через акцію щодо дипломатів Посольства Росії в Україні.

Про це в середу, 17 березня, повідомив пресцентр російського зовнішньополітичного відомства.

“… В МЗС Росії був викликаний Тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації В.І.Покотило, якому було висловлено рішучий протест через провокаційну акцію, що мала місце в Києві 16 березня, проти дипломатів Посольства Росії в Україні. Поблизу будівлі посольства і місць проживання його співробітників були розклеєні плакати з фотографіями дипломатів посольства і коментарями образливого характеру. Були також нанесені ушкодження чотирьом службовим автомобілям російської дипмісії, які перебували на стоянках в місті”, – повідомила пресслужба МЗС Росії.

У російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що повідомили українському дипломату про те, що російська сторона “розглядає цю провокацію як чергове грубе порушення Україною положень Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року, в яких є зобов’язання приймаючої сторони про запобігання будь-якому порушенню спокою дипломатичних представництв”.

“… Зажадали від української сторони вжити невідкладних заходів для проведення ретельного розслідування того, що сталося, і притягнення винних до відповідальності, а також не допускати надалі подібних акцій і гарантувати умови для особистої безпеки і недоторканності російських дипломатів в Україні. Посольство Росії в Києві направило в МЗС України ноту протесту в зв’язку з цим інцидентом”, – йдеться в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, в ніч на 16 березня у Києві біля місць проживання та роботи російських дипломатів були розміщені плакати з написами, що Крим є українським, а на службових авто росіян з’явилися наліпки з тризубом.
Аналогічні матеріали також розмістили біля посольств Киргизстану, Таджикистану, Молдови, ФРН, Франції, Вірменії, США, Великої Британії, Білорусі та Казахстану.

Читайте також:
Окупанти лякають мешканців ОРДЛО “повномасштабним конфліктом” через роковини “кримського референдуму”, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна