В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію, – Ляшко

 

В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію, як того вимагають міжнародні медико-санітарні правила.

Про це йдеться в повідомленні офіційного телеграм-каналу Коронавірус-Інфо у понеділок, 15 березня.

Запроваджувати так звані COVID-паспорти Україна поки не планує.

Водночас, якщо певна держава вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти коронавірусу, громадяни України отримуватимуть таку безкоштовну довідку “в два кліки”.

“Але впроваджувати та вимагати довідку про щеплення проти COVID-19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів запровадити документи про вакцинацію проти COVID-19”, – сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я має суттєві заперечення щодо плану Єврокомісії з запровадження “цифрових зелених паспортів вакцинації”.

Читайте також:
В Україні на апаратах ШВЛ перебуває найбільша кількість людей від початку пандемії, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна