ВООЗ заперечує щодо запланованих ЄС паспортів вакцинації

 

Всесвітня організація охорони здоров’я має суттєві заперечення щодо плану Єврокомісії з запровадження “цифрових зелених паспортів вакцинації”.

Про це заявив директор регіонального євопейського бюро ВООЗ Ганс Клюге в інтерв’ю виданню Die Welt, передає DW.

Зазначається, що наразі немає певних даних про те, скільки тримається імунітет, пов’язаний з вакцинацією від коронавірусу. Зважаючи на це, ВООЗ ставиться критично до намірів з запровадження паспортів вакцинації.

“Ми розуміємо, що уряди стикаються з політичною реальністю”, – наголосив бельгійський медик і додав, що заявленої на літо появи таких паспортів “навряд чи уникнути”.

“Однак ВООЗ цього не рекомендує”, – заявив Клюге.

17 березня Єврокомісія має оприлюднити законопроєкт про “цифровий зелений паспорт”, у якому мають нотуватись дані про вакцинацію від коронавірусу, хворобу COVID-19, а також негативні тести на коронавірус. Метою запровадження паспорту вакцинації є надійний шлях для скасування обмежень, а також уможливлення подорожей в Європі. Протягом трьох місяців мають бути створені технічні умови для того, щоб у межах усього ЄС дані паспорта зчитувались безпечно.

Разом з тим, 5 березня міністр енергетики та інформаційних технологій Швеції Андерс Ігеман повідомив, що паспорти вакцинації з’являться в країні до літа.

За його словами, йдеться про цифровий документ, що буде доступний на різних платформах, у тому числі на мобільних телефонах та електронних гаманцях.

Як інформувала “Новинарня“, Єврокомісія має намір вакцинувати до літа 70% дорослого населення в ЄС.

Читайте також:
Єдиний паспорт ЄС про вакцинацію від COVID-19 розроблять до літа, – Меркель 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна