В Україні на апаратах ШВЛ перебуває найбільша кількість людей від початку пандемії, – Шмигаль

 

В Україні на апаратах штучної вентиляції легень перебуває 1 072 людини – це найбільша кількість з від початку пандемії.

Про це в понеділок, 15 березня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради з офісом президента, передає “Радіо Свобода”.

За останній тиждень збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19. Якщо позаминулого тижня була заповнена третина місць, то зараз – майже половина: 2 212 із 4 694.

“Це підтверджує негативну динаміку та складний перебіг захворюваності. На Івано-Франківщині відбулася стабілізація ситуації після запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки, але поки що область залишається серед лідерів за кількістю активних хворих – 17 994. Найбільше їх у Києві – 44 600. Серед лідерів також Вінницька (15 133) та Чернівецька (14 220) області. Загалом в Україні станом на зараз 213 тисяч активних хворих”, – сказав очільник уряду.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року Україна і Швейцарія підписали меморандум про виробництво апаратів ШВЛ у Хмельницькому.

Читайте також:
В Україні за добу – 6,7 тис. COVID-інфікованих. Одужали вдвічі менше людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна