Стало відомо, скільки громадян України мають посвідки на проживання в Польщі

 

Понад 250 тисяч громадян України мають посвідки на тимчасове (до трьох років) і постійне (5-10 років) проживання у Польщі.

Як повідомила пресслужба управління з питань іноземців в Польщі (UDSC), близько 80% з них мають карти тимчасового перебування.

Як зауважують в UDSC, більшість українців перебувають у Польщі на підставі віз та безвізового режиму.

Однак усе більше українців бажають залишитися у Польщі на триваліший час. Тому зростає кількість поданих анкет від громадян України на отримання карт перебування.

Більшість осіб, які мають карти тимчасового перебування, отримали їх  через роботу (73%), близько 12% – за сімейними обставинами, а близько 5% – завдяки здобуванню освіти в Польщі.

Найбільше українців, які мають карти перебування в Польщі, у віковій групі 18-40 років – близько 61%, у групі понад 40 років 27%, у групі до 18 років – 12%.

Як зазначається, українці, що мають посвідки на проживання в Польщі, найчастіше проживають у Мазовецькому воєводстві (адмінцентр Варшава) – 52 тисячі, Малопольському воєводстві (Краків)– 31 тисяча, Великопольському воєводстві (Познань) – 29 тисяч.

Нагадаємо, в 2020 році про притулок у Польщі попросили 317 українців.

Читайте також:
У Польщі назвали умову вакцинації українців, що перебувають на її території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.