Екснардепа Микитася випустили з СІЗО

доповнено

Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід колишньому народному депутату і екскерівникові будівельної компанії “Укрбуд” Максиму Микитасю.

Про це в п’ятницю, 12 березня, інформує “Громадське” із посиланням на адвоката Артура Габріеляна.

Микитася підозрюють у замовленні викрадення юриста Олега Мірошниченка та вимаганні. У разі доведення вини йому загрожує до семи років позбавлення волі.

“Я подав клопотання про зміну запобіжного заходу, наголошуючи на тому, що підстав для тримання його під вартою надалі немає. Суд задовольнив наше клопотання та відправив Микитася під нічний домашній арешт“, – сказав Габріелян.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року колишньому власнику компанії “Укрбуд”, фігуранту справи про розкрадання майна Нацгвардії Максиму Микитасю повідомили про підозру в замовленні викрадення юриста в Києві.

На початку жовтня 2019 року колишньому народному депутату з групи “Воля народу” Микитасю повідомили про підозру у справі про незаконне заволодіння нерухомістю Національної гвардії України. Ексдепутат у змові з екскомандувачем Нацгвардії “зекономив” на квартирах для військових понад 81 млн грн.

На початку грудня 2020 року НАБУ заявило, що Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн.

Читайте також:
ВАКС зупинив рішення Печерського суду про передачу справи Татарова від НАБУ до СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна