Микитасю оголосили нову підозру в замовленні викрадення юриста, – ЗМІ

 

Колишньому власнику компанії “Укрбуд”, фігуранту справи про розкрадання майна Нацгвардії Максиму Микитасю повідомили про підозру в замовленні викрадення юриста в Києві.

Про це у вівторок, 29 грудня, пише агентство “Інтерфакс Україна” з посиланням на інформованого співрозмовника в правоохоронних органах

“Сьогодні у Микитася відбувалися слідчі дії, йому повідомлено про підозру в замовленні викрадення юриста столичної компанії”, – сказав співрозмовник агентства, додавши, що ексвласника “Укрбуду” не затримували.

У пресслужбі МВС 29 грудня теж видали пресреліз, де повідомили, що власникові відомої будівельної компанії повідомлено про підозру у замовленні викрадення столичного юриста та вимагання.

“Подія сталася 8 грудня. У Києві четверо осіб викрали юриста компанії, яка надавала юридичні послуги підозрюваному. За кілька годин поліцейські затримали виконавців, а згодом встановили і безпосереднього замовника злочину. В ході слідства поліцейські з’ясували всі деталі викрадення. Замовником виявися власник відомої будівельної компанії, а організатором – лідер злочинного угруповання, який наразі знаходиться під вартою за скоєння вбивства”, – йдеться в повідомленні.

Викрадення юриста фірми, що надавала юридичні послуги замовникові та його компанії, було ретельно сплановано, а підготовка до злочину проходила у кілька етапів, кажуть у Міністерстві.

“Отримавши всі дані про майбутню жертву, виконавці – члени транснаціонального угруповання, обманом виманили потерпілого на зустріч, де в подальшому силою заволоділи його автомобілем та за вказівкою замовника змусили потерпілого написати боргову розписку на 800 тисяч доларів США”.

Через кілька годин після викрадення поліцейські затримали чотирьох виконавців та звільнили заручника. Під час викрадення та затримання зловмисники повідомляли про хід подій організаторові, а той своєю чергою – замовнику.

Наступного дня затримали й двох співорганізаторів.

Наразі на підставі обґрунтованих доказів замовникові – власникові відомої будівельної фірми – повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (викрадення людини) та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії.

Як повідомляла “Новинарня“, колишньому народному депутату з групи “Воля народу” Максиму Микитасю повідомили про підозру у справі про незаконне заволодіння нерухомістю Національної гвардії України. Колишній депутат у змові з екс-командувачем Нацгвардії “зекономив”на квартирах для військових понад 81 млн грн.

На початку грудня НАБУ заявило, що Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн.

Читайте також:
Суд виніс вироки у справі Микитася про заволодіння коштами Нацгвардії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна