РНБОУ просять заборонити в Україні “Россотрудничество”, яке в Києві вшановує “російсько-українського поета” Шевченка

 

Раду національної безпеки і оборони України просять заборонити в Україні російську агенцію “Россотрудничество”, яка зібралося вшановувати “російсько-українського поета” Тараса Шевченка. Ще в 2016 році організація визнана Європою як пропагандистська.

Відповідне звернення до президента і РНБО поширив на ФБ-сторінці в середу, 10 березня, регіональний віце-президент Світового конгресу українців у Південній та Західній Європі, шолова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

“У 160-ту річницю з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка російська агенція “Россотрудничество”, яка визнана Європейським парламентом у 2016 році як пропагандистська проводить спільно зі своїм представництвом в Києві захід: “Подведение итогов Международного творческого конкурса современных поэтов в день памяти русско-украинского поэта Тараса Шевченко”, – пише Садоха.

З його слів, “насторожує і турбує те”, що на сьомому році війни, у Києві абсолютно відкрито функціонує представництво російської пропагандистської агенції “Россотрудничество”.

“Це при тому, що в Росії закриті всі українські центри, переслідуються українські громадські діячі і Світовий конгрес українців визнаний як небажана в РФ організація. Отож, шановний пане президенте України, як громадянин України, звертаюся до вас з проханням, на наступному засіданні РНБО України, розглянути питання заборони в Україні функціонування осередків російської пропаганди і дезінформації “Россотрудничество”, – резюмував Садоха.

Громадський активіст, народний депутат України (2014-2019 рр) й заступник голови СБУ (2014 рік) Андрій Левус теж пише про цей захід, непрямо закликаючи втрутитися Службу безпеки України.

“Сьогодні о 15.00 “Россотруднічєство”, яке обіцяє бомбити Київ, проводить захід в пам’ять “русско-укрАінского” поета Шевченка. Адреса Борисоглібська 2. Ваш хід, лейтенант Баканов!”, – написав він у ФБ

Як писала “Новинарня“, 9 травня 2018 року активісти націоналістичної організації “С14” в Києві облили зеленкою та екскрементами самого голову “Россотруднісчетва” Костянтина Воробйова, який також є радником посла РФ в Україні.

Воробйов Костянтин Павлович (1954 р.н.), за офіційними даними, раніше працював в ЦК ВЛКСМ, адміністрації президента Росії, Російському фонді культури, Держконцерті Росії.
З лютого 2010 року – директор Російського центру науки і культури в Києві, керівник представництва Росспівробітництва в Києві, радник посольства Російської Федерації в Україні.

Як повідомляв у червні 2-18 року “Інформаційний спротив”, Москва відкликає з України голову представництва “Россотрудничества” Костянтина Воробйова, оцінивши його роботу в Києві як незадовільну.

Читайте також:
За Дебальцеве: “С14” розгромила Россотрудничество. ФОТО, ВІДЕО

“Проводи Россотруднічества”: активісти в Києві облили лайном і побили автівки дипломатів з РФ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна