“Проводи Россотруднічества”: активісти в Києві облили лайном і побили автівки дипломатів з РФ. ФОТО

 

У Києві група правих активістів влаштували “проводи Воробйова” – акцію протесту під приміщенням, де зібралися російські дипломати разом із главою представництва “Россотруднічества” Костянтина Воробйова, який закінчує місію в Україні.

Як розповіли “Новинарні” присутні під час акції, надвечір у четвер, 27 вересня, українські протестувальники пошкодили принаймні три автомобілі посольства РФ із дипломатичними номерами – облили фекаліями, відірвали номерні знаки, пробили шини.

Автівки стояли зовні огорожі біля “торгового представництва” в районі станцій “Нивки” і “Берестейська”. На асфальті біля машин написали: “Геть ФСБ!”, “Прощай, Воробйов!” та ін.

У будівлі в цей час відбувався бенкет на честь “проводів” Воробйова.

Фотогалерея:

проводи Воробйова - Россотруднічество (3) проводи Воробйова - Россотруднічество (6) проводи Воробйова - Россотруднічество (2) проводи Воробйова - Россотруднічество (5) проводи Воробйова - Россотруднічество (4)
<
>

Крім того, активісти кинули петарди через паркан на територію установи. Один із піротехнічних засобів потрапив на балкон будівлі і тривалий час димів.

На місце події прибула поліція, працівники ДСНС, однак учасники акції на той час уже пішли.

“Він (Воробйов) злився з посади, коли його в травні гівном облили. Чому облили? Бо фінансував всякі антиукраїнські “бєзсмєртні полки” і купу іншого руськомірського лайна. Проводжати його приїхали дяді і тьоті з посольства РФ, всякі російські дипломати і українські малороси.
А рядом якраз випадково проходили люди всякі, небайдужі до долі країни. І якраз з собою зовсім випадково в них виявилися димові шашки та пару відер з гівном.
Тож, за вже традицією…. яке ж Россотруднічєство без гівна?! На машинах посольства опинилися ці кілька відер автентичного українського продукту, який чітко характеризує ту діяльність, що тут так довго провадила ця організація і її керманич.
Автівкам там соромно стало, що в них поспускалися шини і повідпадали номери.
А гості так і не вийшли до громадян, хоча ті їх наполегливо кликали”, – розповів про акцію в в
 соцмережі громадський активіст, волонтер АТО Родіон Шовкошитний.

Як писала “Новинарня“, 9 травня, активісти націоналістичної організації “С14” в Києві облили зеленкою та екскрементами самого голову “Россотруднісчетва” Костянтина Воробйова, який також є радником посла РФ в Україні.

Воробйов Костянтин Павлович (1954 р.н.), за офіційними даними, раніше працював в ЦК ВЛКСМ, адміністрації президента Росії, Російському фонді культури, Держконцерті Росії.
З лютого 2010 року – директор Російського центру науки і культури в Києві, керівник представництва Росспівробітництва в Києві, радник посольства Російської Федерації в Україні.

Як повідомляв у червні “Інформаційний спротив”, Москва відкликає з України голову представництва “Россотрудничества” Костянтина Воробйова, оцінивши його роботу в Києві як незадовільну.

Читайте також:
За Дебальцеве: “С14” розгромила Россотрудничество. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна