В Івано-Франківську відкриють додатковий госпіталь для COVID-хворих

 

В Івано-Франківську на базі міської поліклініки №2 відкриють додатковий госпіталь для розміщення хворих на коронавірусну інфекцію.

Про це в середу, 10 березня, повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у фейсбуці.

“Завтра зранку скликаємо комісію з надзвичайних ситуацій. І на базі міської поліклініки №2, розташованої на вул. Довга, 42, будемо робити додатковий госпіталь. Потрібно до двох діб, щоби приготувати приміщення і почати приймати там пацієнтів”, – зазначив Марцінків.

Він попросив мешканців Івано-Франківська та медичний персонал поставитися до цього рішення з розумінням.

“Бо наразі, якщо виписується кожен день по 25-30 людей, то звертається з запитом на госпіталізацію 60-70 пацієнтів щодня. Це непопулярні кроки, але необхідні. Тож прошу ставитися до них з розумінням”, – додав Марцінків.

Нагадаємо, напередодні Марцінків заявив, що ситуація з госпіталізацією хворих на COVID-19 в Івано-Франківську критична, і місцева влада вичерпала всі можливості для відкриття нових ліжко-місць у лікарнях.

Читайте також:
Укрзалізниця скасувала додаткові поїзди в Івано-Франківськ на вихідних у березні

Протягом доби зареєстрували 6,3 тис. нових інфікованих “ковідом” українців, одужали – понад 5 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.