Ситуація з госпіталізацією хворих на COVID-19 в Івано-Франківську критична, – мер

 

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що ситуація з госпіталізацією хворих на COVID-19 в місті критична, і місцева влада вичерпала всі можливості для відкриття нових ліжко-місць у лікарнях.

Про це він написав у фейсбуці у вівторок, 9 березня.

“Ситуація в місті критична, маємо найбільшу захворюваність і смертність за ВЕСЬ ЧАС пандемії. Наповненість медичних установ – понаднормова”, – повідомив Марцінків у соцмережі.

Він закликав обласну адміністрацію облаштувати нові лікарняні місця для жителів Івано-Франківська.

“Звертаємося до області, щоб віддали ще один поверх кардіоцентру для розміщення пацієнтів”, – написав Марцінків.

СИТУАЦІЯ КРИТИЧНА.
#безпека_ІФ
Звертаємося до області, щоб віддали ще один поверх кардіоцентру для розміщення…

Опубліковано Русланом Марцінковим Понеділок, 8 березня 2021 р.

Минулого тижня стало відомо, що в Україні виявили більш заразний британський штам коронавірусу у двох пацієнтів з Івано-Франківська. Того ж дня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні почалася третя хвиля епідемії коронавірусу.
В Україні діє так званий адаптивний карантин. У “червоній зоні” перебувають три області – Івано-Франківська, Закарпатська, Житомирська. За словами глави МОЗ Степанова, ще сім областей можуть опинитися в “червоній зоні” незабаром.
За добу 8 березня найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Вінницькій (460), Івано-Франківській (433), Чернівецькій (409) областях.

Читайте також:
За добу в Україні нарахували 3,2 тис. нових COVID-хворих, одужали – менше тисячі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна