У Чехії президент Земан вимагає відставки голови МОЗ через стримане ставлення до Sputnik V

 

Президент Чехії Мілош Земан розкритикував голову міністерства охорони здоров’я Яна Блатни за те, що він стримано ставиться до російської вакцини від коронавірусу “Спутник V”.

Як інформує сайт Parlamentni listy, Земан обговорить з главою уряду відставку міністра.

За словами президента Чехії, глава МОЗ і директор Державного інституту з контролю за медикаментами перешкоджають реєстрації в країні російської вакцини від коронавірусу.

“Якщо мільйони людей не вакцинують цими вакцинами, російською і китайською, тоді цих двох осіб потрібно звинувачувати за нові смерті, яких можна було уникнути. У нас вже по дві сотні померлих за добу”, – заявив Земан.

Після цього Ян Блатни заявив, що не збирається сам йти у відставку та намагається виконувати свої обов’язки якнайкраще.

Зазначається, що Блатни наполягає на тому, щоби Чехія дочекалася допуску вакцини регулятором ЄС, перш ніж розглядати її використання. Такої ж думки нещодавно дійшли на нараді, серед учасників якої був і президент Земан.

Читайте також:
Президент Чехії Земан вимагає від СБ інформацію про російських шпигунів у країні

Посольство РФ у Чехії придумало, як уникнути адреси “площа Бориса Нємцова, 1”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна