Посольство РФ у Чехії придумало, як уникнути адреси “площа Бориса Нємцова, 1”

 

Посольство Росії в Чехії, розташоване у Празі на площі Бориса Нємцова (náměstí Borise Němcova), вирішило змінити адресу.

Про це посольство інформувало владу Чехії, повідомляє “Настоящее время“.

При цьому фізично місце розташування посольства не зміниться – його головою будівлею, як і раніше, буде колишній палац Печека на колишній площі Під каштанами, яка в лютому 2020 року була перейменована на площу Бориса Нємцова (а адреса будівлі посольства РФ відтак автоматично змінилася на площу Бориса Нємцова, будинок 1).

Однак в офіційному листуванні посольство надалі використовуватиме адресу свого консульського відділу, розташованого в тому ж комплексі, але на іншій вулиці – Коруновачні (Korunovační), 34.

Причину зміни юридичної адреси в російській амбасаді офіційно не пояснили.

У міністерстві закордонних справ Чехії заявили, що йдеться про формальності, яку “взято до уваги”.

Мер Праги Зденек Гржіб, за участю якого наприкінці лютого відбулася церемонія перейменування площі, вважає, що російська сторона таким чином захотіла формально уникнути розташування свого посольства за адресою, пов’язаною з іменем Бориса Нємцова.

“Мені це здається дивним, адже й Володимир Путін назвав вбивство Нємцова підлим і цинічним і заявив, що організатори повинні понести покарання”, – зауважив Гржіб.

На сайті посольства станом на ранок 18 квітня його адресою досі вказана “площа Під каштанами, 1”.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. Замовника вбивства досі не знайшли.

Вбивство Нємцова викликало обурення в усьому світі й привернуло увагу міжнародної громадськості до складного становища російських опозиціонерів.

Політик працював над доповіддю про те, що на Сході України на стороні бойовиків воюють російські війська.

Вирок обвинуваченим у вбивстві політика винесли в липні 2017 року. Фігуранти справи отримали від 11 до 20 років колонії. Однак донька вбитого Жанна Нємцова назвала злочин нерозкритим.

Читайте також:
Площу у Вашингтоні, на якій стоїть посольство Росії, назвали на честь опозиціонера Нємцова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна