Італія першою в ЄС хоче виробляти в себе російську вакцину “Спутник V”

 

Італія може стати першою країною ЄС, яка буде виробляти на своїй території російську вакцину “Спутник V”.

Угоду про виробництво вакцини в Італії підписали Російський фонд прямих інвестицій, який володіє патентом на “Спутник V”, і компанія Adienne Pharma & Biotech, пише “Європейська правда” з посиланням на італійські ЗМІ.

Зазначається, що Італія має намір виробляти вакцину на двох заводах – у Ломбардії і в центральній Італії та готова поставити 10 мільйонів доз з липня 2021 року по січень 2022 року.

Італійсько-російська торгова палата заявила, що як тільки російську вакцину затвердить Європейське агентство з лікарських засобів, її почнуть поширювати по всій Італії.

“Партнерство дозволить почати виробництво вже в липні 2021 року. Інноваційний виробничий процес допоможе створити нові робочі місця і дозволить Італії контролювати весь виробничий процес. Це дозволить виробництво до 10 мільйонів доз до кінця року”, –  йдеться в пресрелізі торгової палати,

“Російська влада працює над 20 спільними проєктами в Європі, а вакцина “Спутник V” вже зареєстрована у понад 45 країнах світу”, – пояснює Італійсько-російська торгова палата.

Варто зазначити, що досі в ЄС використання вакцини “Спутник V” дозволили тільки Угорщина та Словаччина.

Як інформувала “Новинарня“, європейський регулятор ліків застерігає ЄС від реєстрації вакцини “Спутник V”. 

Читайте також:
Прем’єр Австрії назвав умову, за якої погодиться закуповувати “Спутник V”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна