Степанов пояснив, кого можуть щепити залишками вакцини від COVID-19

 

Залишковими дозами вакцини від COVID-19 вакцинуватимуть громадських діячів виключно за умови публічності.

Про це в середу, 10 березня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає “Укрінформ”.

“У нас чітко прописано, хто входить до цього переліку (кого вакцинують залишковими дозами, – “Н”), що це виключно за умови публічної вакцинації. Є відповідна кількість публічних осіб, які на рівні областей виявили бажання, за умови, наголошую, публічної вакцинації, популяризації. Наприклад, міський голова, який має високу довіру, або народний депутат. Із ним зв’язуються, і говорять, що є така можливість”, – сказав Степанов.

Він пояснив, що наприклад, в лікарні, де працює ковід-відділення, після вакцинації медичних працівників, можуть вакцинувати медпрацівників з інших відділень, і у випадку, якщо залишилися дози, вакцинують вже публічних осіб.

Також міністр охорони здоров’я додав, що дав доручення головному державному санітарному лікарю Віктору Ляшкові уточнити критерії, за якими відбиратимуть публічних осіб.

Як писала “Новинарня“, українські урядовці разом заявили, що провакцинуються від коронавірусу, щодо цього вони домовилися 6 березня на нараді з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Читайте також:
Офіційно: в Україні зареєстрували китайську COVID-вакцину від Sinovac

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна