МОЗ придбав понад 6,5 млн тестів на антиген коронавірусу

 

Міністерство охорони здоров’я закупило понад 6,5 млн експрес-тестів на антиген коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це в середу, 10 березня, заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає “Укрінформ”.

“Понад 6,5 млн експрес-тестів для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 придбано за бюджетні кошти Міністерством охорони здоров’я”, – сказав урядовець.

За його словами, 4 312 775 експрес-тестів вже поставлено у регіони до комунальних закладів охорони здоров’я, які проводять попередню діагностику COVID-19.

Також очікується поставка в регіони 1 873 675 експрес-тестів для закладів охорони здоров’я незалежно від форми власності та для фізичних осіб-підприємців, які одержали ліцензію на право провадження господарської діяльності з медичної практики, мають контракти з Національною службою здоров’я за програмою медичних гарантій та проводять діагностику коронавірусної хвороби.

Ляшко зазначив, що найближчим часом очікується поставка закуплених 358 625 експрес-тестів для пунктів тестування у контрольних пунктах в’їзду та виїзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим.

Заступник міністра додав, що частину цих тестів буде розподілено між закладами охорони здоров’я, незалежно від форми власності, на території регіонів, де встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки, та закладами охорони здоров’я, підпорядкованими МОЗ.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року стало відомо, що українські науковці розробили комбінований ПЛР-тест, який дозволяє в одному аналізі визначити наявність в організмі людини відразу трьох вірусів – SARS-CoV-2 (коронавірусу) та штамів А і В вірусу грипу.

Читайте також:
Протягом доби зареєстрували 6,3 тис. нових інфікованих “ковідом” українців, одужали – понад 5 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна