Три в одному: українські науковці розробили тест на коронавірус і штами грипу

 

Українські науковці розробили комбінований ПЛР-тест, який дозволяє в одному аналізі визначити наявність в організмі людини відразу трьох вірусів – SARS-CoV-2 (коронавірусу) та штамів А і В вірусу грипу.

Про це в понеділок, 21 грудня, поінформували на фейсбук-сторінці Інституту молекулярної біології і генетики.

Тривалість проведення тесту – близько шести годин.

Зважаючи на схожість симптоматики грипу та коронавірусної хвороби, такий ПЛР-тест особливо актуальний зараз, коли в Україні очікують на сезонну епідемію грипу.

“Нові ПЛР-тести перевірено на зразках від хворих, які булі передані нам Центром громадського здоров’я в Києві. Сподіваємося на зацікавленість МОЗ цим комбінованим тестом. Вчені нашого Інституту завершують розробку тесту, який дозволить в процесі одного аналізу визначити наявність в організмі людини відразу п’яти вірусів, зокрема, дуже підступних щодо дітей – риновірусу та кору”, – розповів директор ІМБіГ, український молекулярний біолог, академік Михайло Тукало.

У січні Інститут молекулярної біології та генетики першим в Україні розробив та сертифікував тест-системи для діагностики коронавірусу.  Цю роботу здійснили на замовлення Ради національної безпеки і оборони України.

Важливо, що першого в Україні хворого на коронавірус, якого виявили в Чернівцях на початку березня, тестували саме розробкою ІМБіГ.

Читай також:
COVID-19 в Україні: число померлих за добу – найменше за півтора місяці. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна