Майже 10 областей України близькі до “червоного” рівня, – Шмигаль про епідситуацію

 

Майже 10 областей України наразі перебувають у помаранчевій зоні й близькі до червоного рівня.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського у вівторок, 9 березня.

“В Україні продовжує працювати адаптивний карантин. В областях зі значним поширенням коронавірусної хвороби запроваджений червоний рівень. Це Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська й Житомирська області. Також майже 10 областей перебувають у помаранчевій зоні й близькі до червоного рівня”, – сказав Шмигаль, якого цитує пресцентр Банкової.

Крім того, в Міністерстві охорони здоров’я повідомили про стабілізацію ситуації на Прикарпатті. Також Максим Степанов додав, що й надалі активно проводить перемовини щодо отримання Україною вакцин від COVID-19.

Також, зі слів Шмигаля, за попередній тиждень, якщо порівняти з позаминулим, збільшилася кількість госпіталізацій хворих на коронавірус – майже 21 тисяча проти 17 600.

На сьогодні зайнято 29 573 ліжка. Загалом під COVID-19 виділено 70 157 ліжок, з яких 60 тисяч забезпечені киснем. Зросла також кількість зайнятих реанімаційних ліжок – з 1,5 тисячі до 2 тисяч.

Це означає, що кількість важких випадків збільшується, констатував очільник уряду.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернув увагу на необхідність тіснішої співпраці з головами ОДА. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що відомство підготувало 50 мобільних бригад, які допоможуть взяти участь у проведенні вакцинації.

Як повідомляла “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого. Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute. Її ефективність – близько 70%.
До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини.
Крім того, в березні очікується поставка 117 тис. доз вакцини від Pfizer у рамках глобальної ініціативи COVAX.

2 березня президент України Володимир Зеленський отримав щеплення від коронавірусу під час робочої поїздки в район проведення операції Об’єднаних сил на Луганщині.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов 1 березня публічно зробив щеплення проти коронавірусу в Олександрівській клінічній лікарні Києва.

Станом на 5 березня в Україні в рамках вакцинації населення від коронавірусу зробили 12 481 щеплення.

Читайте також:
У МОЗ пояснили “засекречення” ціни вакцин та інформації про виробника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна