“У пандемії жіноче обличчя”: в Києві відбувся Жіночий марш. ФОТО

 

У Києві та інших містах країни 8 березня пройшов Жіночий марш.

Як повідомляє “Укрінформ”, Жіночий марш у 2021 році присвячений негативним наслідкам пандемії для жінок.

“У пандемії жіноче обличчя. Пандемія COVID-19 суттєво вплинула на життя людей в усьому світі, змінила звичний ритм функціонування суспільства, загострила соціальні проблеми та спричинила появу нових викликів. Найбільше негативні наслідки пандемії відбилися на жінках”, – йдеться в повідомленні.

Організатори акції стверджують, що під час пандемії рівень домашнього насильства в умовах карантину стрімко зростає, натомість відповідальність тих, хто здійснює насильство, досі не є безумовною перед законом.

Також жінки становлять більшість працівниць у сфері соціальних, освітніх послуг, а також у сфері охорони здоров’я, які опинилися під найбільшим ударом у часи пандемії.

Вони контактують із великою кількістю людей, зокрема, хворих на коронавірус, що також підвищує їхні ризики захворіти. На жінок покладено ще більший обсяг репродуктивної та доглядової праці – догляд за літніми родичами, виховання дітей, опікування за здоров’ям родини, хатні справи поряд із роботою.

Марш жінок 2021 1 Марш жінок 2021 2 Марш жінок 2021 3 Марш жінок 2021 4 Марш жінок 2021 5 Марш жінок 2021 6 Марш жінок 2021 7
<
>

Ініціатори маршу також звертають увагу на те, що жінки, які вимушено перейшли на дистанційну роботу, мають самостійно забезпечити себе та дітей на онлайн-навчанні засобами зв’язку для реалізації навчального та робочого процесу одночасно. Багато жінок залишилися без роботи.

Серед вимог учасниць маршу – ратифікація Стамбульської конвенції, припинення урізання соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу, створення безпечних умов праці для жінок, які зайняті у сферах із високим ризиком зараження COVID-19, забезпечення доступу до всіх медичних та профілактичних послуг, відкриття державних шелтерів у різних регіонах України для жінок, які зазнають домашнього насилля, справедливе розслідування випадків насилля з боку ультраправих організацій.

Читайте також:
93-тя бригада про своїх жінок-військових: “Найціннішим подарунком до 8 березня для них є повага”. ФОТО

З початку війни кількість жінок в армії зросла вдвічі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна