США планують серію кібератак проти Росії, – The New York Times

 

США в найближчі три тижні можуть здійснити серію кібератак на Російську Федерацію у відповідь на комп’ютерний злам своїх урядових установ, який стався наприкінці 2020 року.

Про це в неділю, 7 березня, повідомило видання The New York Times.

За даними джерел NYT, “таємні дії” щодо російських мереж будуть “очевидні для президента РФ Володимира Путіна, розвідки і збройних сил”, але не для решти світу.

Кібератаки ймовірно будуть організовані у поєднанні з економічними санкціями, а президент США Джо Байден видасть указ щодо зміцнення мереж федеральних відомств.

Серія заходів може стати найбільш ефективним засобом пояснення, що саме США вважають дозволеним, а що – забороненим, і як вони готові діяти у відповідь, розповів ексрадник Байдена з питань нацбезпеки Джейкоб Салліван.

Нагадаємо, урядові структури США та американські компанії зазнали тривалої та комплексної атаки хакерів, яких пов’язують з російськими спецслужбами.
Зокрема, відомо, що вони проводили операцію з березня2020 року з використанням вразливостей у програмному забезпеченні SolarWinds.
Від зламу постраждали Мінфін США, Держдепартамент, Пентагон, Міністерство енергетики, Національне управління ядерної безпеки США, інші відомства, а також велика кількість американських компаній.

У грудні 2020 року представники Демократичної і Республіканської партій у Конгресі США назвали масовану кібератаку з боку російських спецслужб, від якої постраждали ключові міністерства й відомства штатів, є актом неприкритої агресії та війни проти Америки.

Читайте також:
У РНБО схвалили проєкт Стратегії кібербезпеки України на п’ять років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна