В Абхазії арештували “героя ДНР” Авідзбу

 

У сепаратистській Абхазії слідство висунуло колишньому помічникові т.зв. “президента”, бойовикові “ДНР” Ахрі Авідзбі обвинувачення у незаконному зберіганні зброї. Перед цим він був затриманий силовиками самопроголошеної “республіки”.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на адвокатку Авідзби, яка в суботу, 6 березня, зустрілася з ним у будівлі “служби держбезпеки”.

Громадянина Росії Ахру Авідзбу затримали у Сухумі 4 березня.

Крім Авідзби, були затримані ще п’ять осіб. За словами його дружини, це “близькі друзі, які починали з ним ще у 2014 році воювати за “русскій мір” на Донбасі”.

За незаконне зберігання зброї їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Так зване “МВС Абхазії” раніше заявляло, що за місцем проживання Авідзби були знайдені патрони, ручні протитанкові гранатомети, ручні кулемети, автомати російського і іноземного виробництва, пістолети, спецспорядження і радіопередавачі.

Це повторне затримання Авідзби, який є “героєм ДНР”. РанішеАвідзба був затриманий російськими силовиками при перетині кордону на в’їзд до Росії з Абхазького регіону (тимчасово окупована територія Грузії) у жовтні 2020 року.

У серпні Абхаз протаранив прикордонний шлагбаум, тому що його довго тримали на кордоні, і поїхав з РФ до Абхазії. З цього приводу росіяни відкрили кримінальну справу.

Абхаз захистився тим, що нібито має “дипломатичний імунітет” і є співробітником адміністрації “президента Абхазії”.

Нагадаємо, Ахра Русланович Авідзба (позивний “Абхаз”), нар. 1986 р. в Сочі (Росія) – учасник війни на Донбасі на боці незаконних збройних формувань та російських окупаційних військ. Фігурант списку ворогів України центру “Миротворець”.
Улітку 2014 роки прибув на Донбас із загоном із 20 осіб. Створив і був першим командиром батальйону, потім бригади “П’ятнашка” (тепер – 2-й загін полку спеціального призначення “міноборони ДНР”). Був також начальником “відділу ракетно-артилерійського озброєння ДНР”.
Брав участь у боях за Савур-Могилу, Іловайськ, Шахтарськ, Мар’їнку, в районі Дебальцевого та в Донецькому аеропорту.
Член ради командирів “Союзу добровольців Донбасу”.
У лютому 2015 року указом ватажка бойовиків Донецька Олександра Захарченка отримав звання “Герой ДНР” “за великий внесок в утворення, становлення і захист ДНР, виявлену при цьому мужність і героїзм”.
Донедавна Авідзба переважно перебував на окупованій території Донеччини. Одружений з українкою Юлією Овчаренко з Донецька, має з нею трьох синів.
Станом на липень 2020 року був призначений “помічником президента Абхазії з міжнародних відносин”.
Постійний учасник кримінальних розборок в Абхазії (має там двоюрідного брата – кримінального авторитета).

Читайте також:
У київському метро затримали бойовика “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна