Командира бригади “П’ятнашка” “героя ДНР” Абхаза затримали російські прикордонники

 

Один із чільних бойовиків Донецька,  командир т.зв. “інтербригади “Пятнашка”, “герой ДНР” Ахра Авідзба “Абхаз” затриманий російськими силовиками при перетині кордону на в’їзд до Росії з Абхазії (тимчасово окупована територія Грузії).

Як передає “Новинарня“, про це в ніч на 4 жовтня повідомив російський пропагандист Микола Долгачов, який працює на ВГТРК.

“Ахра Авідзба “Абхаз” заарештований на російсько-абхазькому кордоні. У серпні він протаранив прикордонний шлагбаум, тому що його довго тримали на кордоні, і спокійно поїхав до Абхазії. Порушив правила, так. Відкрили справу, і ось зараз затримали, коли він з Абхазії поїхав знову в Росію”, – розповів Долгачов у фейсбуці.

Долгачов вимагає звільнити Абхаза, бо він нібито має “дипломатичний імунітет”, є співробітником адміністрації президента Абхазії, чудово проявив себе у війні на Донбасі і взагалі “настоящий Русский”.

Ахра Русланович Авідзба (позивний “Абхаз”), нар. 1986 р. в Сочі (Росія) – учасник війни на Донбасі на боці незаконних збройних формувань та російських окупаційних військ. Фігурант списку ворогів України центру “Миротворець”.

Улітку 2014 роки прибув на Донбас із загоном із 20 осіб. Створив і був першим командиром батальйону, потім бригади “П’ятнашка” (тепер – 2-й загін полку спеціального призначення “міноборони ДНР”). Був також начальником “відділу ракетно-артилерійського озброєння ДНР”.

Брав участь у боях за Савур-Могилу, Іловайськ, Шахтарськ, Мар’їнку, в районі Дебальцевого та в Донецькому аеропорту.

Член ради командирів “Союзу добровольців Донбасу”.

У лютому 2015 року указом ватажка бойовиків Донецька Олександра Захарченка отримав звання “Герой ДНР” “за великий внесок в утворення, становлення і захист ДНР, виявлену при цьому мужність і героїзм”.

Донедавна Авідзба переважно перебував на окупованій території Донеччини. Одружений з українкою Юлією Овчаренко з Донецька, має з нею трьох синів.

Станом на липень 2020 року був призначений “помічником президента Абхазії з міжнародних відносин”.

Постійний учасник кримінальних розборок в Абхазії (має там двоюрідного брата – кримінального авторитета).

Читайте також:
У київському метро затримали бойовика “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна