Посли ЄС продовжили санкції проти соратників Януковича, окрім Арбузова і Табачника

 

Посли держав Євросоюзу вирішили на пів року продовжити санкції проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України.

Про це написав у твітері брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк, повідомляє “Європейська правда”.

“Посли Європейського Союзу 3 березня вирішили продовжити на пів року санкції проти 177 осіб та 48 юридичних осіб, яких ЄС вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України”, – написав Джозвяк.

Окремим рішенням посли також схвалили продовжити замороження активів колишнього президента України Віктора Януковича та семи його соратників.

Водночас із санкційного списку виключили колишнього прем’єр-міністра Сергія Арбузова та колишнього міністра освіти Дмитра Табачника.

Раніше Джозвяк вже писав, що таке рішення очікується, тому що з Києва не було отримано достатньо доказів для того, щоб ці особи залишалися у списку.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи ці повідомлення, сказав, що санкції щодо більшості соратників Януковича вже не мають ваги.

Як писала “Новинарня“, у березні 2020 року ЄС зняв санкції з колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова та ексміністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Під дією санкцій ЄС, запроваджених у 2014 році за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, на цей час залишаються вісім колишніх українських високопосадовців.

Серед них: Віктор та Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор та Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко та Олександр Клименко.

Читайте також:
ВАКС заочно арештував Арбузова, першого віцепрем’єра часів Януковича

Ексміністра освіти Табачника помітили в окупованому Сімферополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна