На Львівщині створюють сценарій військових навчань “Три мечі-2021”

 

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного військові приступили до планування багатонаціонального військового навчання “Three Swords-2021” (“Три мечі — 2021”), яке відбудеться на території України влітку цього року.

Перша нарада за участі представників Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького, Командування Десантно-штурмових військ ЗС України та військових інструкторів армії США зі складу тренувальної місії JMTG-U відбулася в понеділок, 1 березня, передає “Армія.Інформ”.

Від української сторони групу планування очолюють перший заступник командувача ДШВ ЗС України бригадний генерал Олексій Шандар та командир ЛитПолУкрБриг полковник Дмитро Братішко. З польської — представник Генерального командування ЗС Республіки Польща генерал Ян Слівка.

Упродовж тижня військові з Литви, Польщі та України повинні визначитись із основними питаннями сценарію майбутнього навчання, а також розподілити обов’язки та сфери відповідальності країн-учасниць у контексті згаданих маневрів.

Зазначається, що “Три мечі” — абсолютно нова лінійка міжнародних військових навчань, які покликані підвищувати рівень міжнародного військового співробітництва та готовності до дій спільного військового підрозділу країн Люблінського трикутника, яким є ЛитПолУкрБриг.

Крім того, це багатонаціональне військове навчання буде ще одним дієвим інструментом для підрозділів ЗС України щодо набуття і впровадження стандартів Північноатлантичного альянсу.

Читайте також:
У ЗСУ стартувало навчання офіцерів, які отримають на озброєння ракетні комплекси “Нептун”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.