Зеленський анонсував сервіс “Суд у смартфоні”

 

Президент Володимир Зеленський пообіцяв запровадити в Україні сервіс “Суд у смартфоні”, який зможе прискорити судовий процес, адже більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави сказав у понеділок, 1 березня, на форумі “Україна 30. Розвиток правосуддя” в Києві.

“Ще один виклик – це усунення зловживань та забезпечення прозорості суду. Я вважаю, що дієвим кроком на цьому шляху можуть стати ІТ-рішення. За аналогією з державними послугами в смартфоні ми прагнемо і обов’язково зробимо суд у смартфоні”, – зазначив Зеленський.

Президент також назвав проблеми судової системи, серед них – нестача нових суддів і надмірне навантаження на систему правосуддя.

Він наголосив і на важливості відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та вдосконалення процедури добору кандидатів до Вищої ради правосуддя.

Читайте також:
“Вагнергейт”: Зеленський запропонував ексголові ГУР ганебну угоду за мовчання та виселив із Кончі-Заспи, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна