З “Кузні на Рибальському” стягнули понад 790 тис. грн на користь Міноборони

 

Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в лютому 2021 року забезпечено реальне виконання рішення суду щодо стягнення з ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському” штрафних санкцій на користь оборонного відомства.

Про це в четвер, 25 лютого, повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Установлено, що зазначене комерційне підприємство порушило умови одного з державних контрактів та не поставило Військово-Морським Силам України обумовлену угодою продукцію спеціального призначення.

“У лютому 2020 року Спеціалізованою прокуратурою регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському” пред’явлено позовну заяву щодо стягнення штрафних санкцій за порушення умов державного контракту, невиконання робіт із проведення державних випробувань замовленої продукції, що призвело до її несвоєчасного отримання оборонним відомством”, – йдеться в пресрелізі.

У відомстві зазначають, що на адресу комерційного підприємства неодноразово направляли листи з вимогами повідомити про стан виконання умов контракту та дату початку державних випробувань замовлених виробів.

Але всі претензії залишилися без відповіді.

Господарським судом Києва задоволено позовну заяву прокуратури в повному обсязі.

З підприємства-порушника стягнули штрафні санкції за порушення умов державного контракту на поставку продукції військового призначення на загальну суму понад 790 тисяч гривень.

Вже в лютому 2021 року сума коштів у повному розмірі перерахована на рахунки Міністерства оборони України.

Читайте також:
Міноборони готує позов до “Кузні на Рибальському” через невчасну поставку корабля-розвідника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна