“Слуги” хочуть змінити мовний закон, під комітетом ВР анонсують акцію протесту

 

У мережі анонсували акцію протесту “Ні російській весні” під стінами комітету Верховної Ради України, який хоче розглянути зміни до закону про державну мову.

Очікується, що акція відбудеться 3 березня о 14:30 на вул. Садова, 3а в Києві.

“Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики розглядатиме законопроєкти депутатів партії Зеленського №№4638 (Бужанський, Дубінський, Шевченко, Брагар, Качура, Гетманцев та ін.) та 4638-2 (Потураєв, Корнієнко, Кравчук та ін.) про зміни до закону про державну мову. У разі підтримки будь-якого з цих проєктів буде знищено механізм захисту прав українців на отримання послуг українською мовою. Закон про мову перетвориться на декларацію, яку можна безкарно порушувати”, – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, вже в перший тиждень березня ці законопроєкти, а також законопроєкт “Слуг народу” №3717 про повернення російської мови у вищу освіту можуть бути винесені й на пленарні засідання.

“Зупинити цю “російську весну” може лише наша рішучість захистити свою мову у власній державі. Наша вимога: відкликати і зняти з розгляду парламенту антимовні законопроєкти”, – резюмували організатори майбутньої акції.

Читайте також:
“Слуги народу” змінами до закону хочуть знищити систему захисту мовних прав українців, – активісти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна