“Під камерами страшні порушення випарувались”: поліція намагалася вручити адвокату в справах Майдану Маселку адмінпротокол

 

У п’ятницю, 26 лютого, співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції прийшли в офіс фундації DEJURE та намагалися вручити голові її правління, адвокатові в справах Майдану Роману Маселку адміністративний протокол.

Як повідомив Маселко у фейсбуці, документ стосувався нібито конфлікту інтересів.

За словами адвоката, йому закидали конфлікт інтересів, коли він перебуваючи в Громадській раді доброчесності голосував за висновок про недоброчесність судді Окружного адміністративного суду Тетяни Скочок.

“Скочок була помічницею Андрія Портнова – заступника адміністрації президента часів Януковича”, – зазначив Маселко.

Загалом 16 грудня 2020 року ГРД затвердила понад 140 висновків щодо доброчесності суддів, зокрема там був висновок щодо Скочок.

Раніше Роман Маселко звертався до ОАСК із позовом щодо Печерського суду, а саме – його голови Руслана Козлова, що тричі поспіль ставав очільником суду. Розглядала цей позов саме Тетяна Скочок, зазначає “Громадське”.

“Суд відмовив у скарзі. Справа розглядалася без моєї участі. Однак виявилося, що Скочок згадала, як розглядала мій позов до Печерського суду. Тоді вона його не ухвалила й зараз вважає, що мій висновок щодо її недоброчесності – це помста“, – пояснює адвокат.

Місяць тому – 28 січня 2021 року – суддя Тетяна Скочок звернулася до поліції з заявою про те, що начебто виник конфлікт інтересів у тому, що Громадська рада доброчесності затвердила негативний висновок про неї.

Нагадаємо, про те, що правоохоронці намагаються потрапити до офісу фундації DEJURE повідомив її співзасновник Михайло Жернаков вдень 26 лютого.

За його словами, поліцейські тоді називали дві причини – “поговорити з Романом Маселком та скористатись туалетом”.

Коли вони потрапили до приміщення, то намагались зачитати та вручити юристові протокол, але раптом встали та вийшли. Це означає, що його не повідомили про справу та не склали адмінпротокол.

“Тобто під камерами мої “страшні порушення” випарувались”, – сказав Маселко.

Адвокат наголошує, що правоохоронці, на його думку, спеціально прийшли в офіс фундації напередодні акції перед офісом президента щодо судової реформи та активіста Сергія Стерненка.

Роман Маселко – адвокат у справах Майдану, а також був головою Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро та Громадської ради доброчесності (до грудян 2020-го).

Також Маселко є головою правління фундації DEJURE – аналітичного центру прямої дії, створеного у 2016 році для сприяння розвитку правовладдя (верховенства права) та реформ у сфері правосуддя в Україні.

Читайте також:
ВРП “відмазує” чортківського суддю, який закрив справу п’яного водія, що розірвав жінку на шматки, – Маселко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна