СБУ взялася за аудіозаписи розмов Медведчука й Суркова

 

Служба безпеки України “ретельно вивчає” оприлюднені ЗМІ аудіозаписи розмови Віктора Медведчука та Владислава Суркова “щодо наявності в діях співрозмовників ознак кримінального правопорушення”.

Про це в четвер, 25 лютого, повідомили у пресслужбі СБУ в коментарі “Укрінформу”.

“Щодо записів, опублікованих за посиланням: Дані записи ретельно вивчаються слідчим та оперативними підрозділами СБУ щодо наявності в діях співрозмовників ознак кримінального правопорушення”, – сказали в СБУ.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 лютого 2021 року в мережі оприлюднили аудіозапис розмови двох людей з голосами, схожими на голоси нинішнього лідера проросійської партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука і тодішнього помічника президента Росії Владислава Суркова, які обговорюють постачання електроенергії до захопленого Криму (через “Інтер РАО”) та обмін полоненими на Донбасі.
За даними ЗМІ, розмова датована 2014 роком. Медведчук вказує на те, що президент Петро Порошенко попросив його через контакт з РФ долучитися до звільнення українських військових, які потрапили в полон на Донбасі. Сурков називає проросійських терористів на Донбасі “ці наші там підопічні” та обіцяє допомогти з обміном”.

Читайте також:
Колектив львівського каналу НТА вимагає відставки директора, бо той продав ЗМІ Медведчуку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна