Медведчук і Сурков у 2014 році обговорювали обмін полоненими на прохання Порошенка, – ЗМІ. АУДІО

 

Проросійський політик Віктор Медведчук та колишній помічник президента Російської Федерації Владислав Сурков у 2014 році ймовірно обговорювали поставки електроенергії в окупований Крим та обмін полоненими на Донбасі, про що Медведчука просив президент Петро Порошенко.

Про це в четвер, 25 лютого, інформує “Цензор.нет” із посиланням на аудіозапис, який видання отримало у своє розпорядження.

Співрозмовники із голосами, схожими на Медведчука і Суркова, обговорюють схему постачання електроенергії, в якій задіяні російська “Інтер РАО” та її структури в окупованому Криму.

Крім того, у розмові йдеться про обмін полоненими. Зі слів Медведчука, президент Петро Порошенко звернувся до нього з пропозицією допомогти у звільненні з полону українських військових на Донбасі.

Цитата Медведчука: “Смотри, предложил наш уважаемый Петр Алексеевич, и это было поддержано Владимиром Владимировичем поучаствовать в освобождении пленных. Мне. То есть он готов дать мне мандат. (…) Я же человек, знаешь, прожил жизнь уже, в возрасте, Слав, извини. И когда Порошенко мне дважды сказал, что надо тебе позаниматься, я говорю: спасибо, Петр Алексеевич, ну если надо, то я готов… 

Сурков називає бойовиків на Донбасі “ці наші там підопічні” та обіцяє допомогти з обміном (“це ж тобі в плюс”).

Увага! Запис містить ненормативну лексику:

Нагадаємо, наприкінці лютого 2020 року колишній помічник президента Росії Владислав Сурков визнав, що його тодішня відставка пов’язана з політикою Кремля щодо України та “зміною контексту” в цьому напрямку.

Читайте також:
“Не дивно, що з таким чорносотенним уявленням про Україну, як у Суркова, Кремль тут прос*ав усе”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна