Латвія подарувала Україні сім легкоброньованих автомобілів для медичних підрозділів ЗСУ

 

В Україну прибули медичні легкоброньовані автомобілі, передані Латвією в якості допомоги Збройним силам України.

Як повідомив сайт МОУ, у церемонії зустрічі в аеропорту 24 лютого взяли участь міністр оборони України Андрій Таран, посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, заступник керівника офісу президента України Роман Машовець.

Посол Пойканс повідомив, що загалом Латвія передала для потреб ЗСУ сім медичних броньованих автомобілів.

За словами міністра Тарана, ця сучасна техніка уже найближчим часом стане на службу у військово-медичних підрозділах українського війська.

“Сьогодні завдяки зусиллям та підтримці латвійських партнерів ми значно посилюємо спроможності нашої військово-медичної служби. Потреба в такій техніці, на жаль, постійно нагальна. Ворог, нехтуючи міжнародними зобов’язаннями та правовими нормами, завдає підступних ударів по наших як військових, так і цивільних об’єктах. Військові медики кожної хвилини мають бути готовими приступити до порятунку життя українських захисників та цивільного населення”, – заявив Андрій Таран.

Глава МОУ подякував латвійським союзникам.

“Латвія з перших днів російської агресії проти України почала надавати підтримку нашій державі. Сьогодні ми вчергове бачимо ще одне свідчення її щирої солідарності у нашій боротьбі за відновлення територіальної цілісності та відстоюванні суверенітету”, – сказав Таран.

Медичні автомобілі Defender від Латвії. Фото: МОУ

Медичні автомобілі Defender від Латвії. Фото: МОУ

Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс запевнив у подальшій постійній підтримці України у її євроатлантичних прагненнях.

Читайте також:
Латвія заборонила в’їзд російському пропагандисту Соловйову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна