Суд арештував частину підсанкційного трубопроводу Медведчука

 

Вищий антикорупційний суд України наклав арешт на частину нафтотрубопроводу “Самара-Західний напрямок”.

Про це в середу, 24 лютого, інформує пресцентр Служби безпеки України.

“Накладено арешт на частину нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд України 23 лютого 2021 року на підставі доказів, зібраних СБУ у співпраці з іншими правоохоронними органами”, – йдеться у повідомленні.

Зараз під арештом перебуває все майно стратегічного об’єкта – інфраструктура, а також будівлі та споруди, розташовані в Україні.

Зазначається, що воно буде передано від комерційної структури до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Наразі СБУ та Національне антикорупційне бюро України проводять заходи з передачі усього об’єкту нафтопродуктопроводу під контроль державного акціонерного товариства “Укртранснафта” для вжиття заходів щодо його збереження.

Нагадаємо, на засіданні 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції до восьми осіб і 19 компаній. Включила РНБО до санкційного списку і  політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко за фінансування тероризму.

20 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради нацбезпеки, схвалене напередодні.
Іншим указом було затверджено рішення РНБО про вжиття “невідкладних заходів” для повернення нафтопродуктопроводу, контрольованого Медведчуком, у власність України.

Читайте також:
Оксана Марченко заявила, що через санкції йде у політику й вступає в ОПЗЖ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна