Нацрада просить анулювати ліцензію телеканалу “112 Україна”

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з проханням анулювати ліцензію телеканалу “112 Україна”.

Про це в середу, 24 лютого, інформує пресслужба суду.

“До ОАСК надійшли позови від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо анулювання ліцензії на мовлення для “Телерадіокомпанія “112-ТВ”, логотип – “112 Україна”. Як зазначає позивач – ненадання ліцензіатом у повному обсязі запитуваних документів, необхідних для здійснення безвиїзної перевірки, у термін, визначений рішенням Нацради про призначення такої перевірки, є відмовою ліцензіата у її проведенні, що згідно із законом – підстава для звернення до суду про анулювання ліцензії на мовлення”, – зазначається в повідомленні.

До ОАСК наразі надійшло три позови, у яких, зокрема, йдеться про призначення у різний період відповідних перевірок.

ОАСК вирішує питання щодо відкриття провадження за цими адмінпозовами.

Нагадаємо, на засіданні 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції до восьми осіб і 19 компаній. Включила РНБО до санкційного списку і  політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко за фінансування тероризму.

20 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради нацбезпеки, схвалене напередодні.
Іншим указом було затверджено рішення РНБО про вжиття “невідкладних заходів” для повернення нафтопродуктопроводу, контрольованого Медведчуком, у власність України.

Читайте також:
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу ZIK

Оксана Марченко заявила, що через санкції йде у політику й вступає в ОПЗЖ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.