Литва надасть частину вакцин від COVID-19 Україні

 

Литва готова надати Україні частину вакцини проти коронавірусу тоді, коли в неї буде достатня кількість препарату.

Про заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на пресконференції в Києві після зустрічі зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, передає ZN.ua.

“Я запропонував можливість, коли Литва буде готова поділитися, ми постараємося допомогти Україні”, – сказав Ландсбергіс .

За словами Ландсбергіса, допомога Литви задовольнить лише невелику частку необхідних вакцин для України.

“Але ми можемо попросити наших друзів в Європі приєднатися до нас, коли вони зможуть зробити це, щоб допомогти нашим сусідам”, – сказав він.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні стартувала сьогодні, через день після того, як 23 лютого прибула партія першої вакцини від COVID-19 – Covishield.

16 лютого стало відомо, що Україна отримала необхідні документи від компанії Pfizer для реєстрації її вакцини від коронавірусу та планує провести дозвільні процедури в найближчі дні.

Раніше Максим Степанов заявляв, що вакцинація в Україні стартуватиме 15 лютого 2021 року, проте цього не сталося через “технічні проблеми логістичного характеру”.

8 лютого президент Володимир Зеленський обговорив із головним виконавчим директором фармкорпорації Pfizer Альбертом Бурлою питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну цієї вакцини.

Читайте також:
В Україні перше щеплення від COVID-19 отримав лікар з Черкас Євген Горенко

Україна візьме участь у випробуваннях нової COVID-вакцини у формі спрею, – Степанов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.