Доба ООС: 11 ворожих обстрілів, один воїн ЗСУ загинув, два – отримали поранення

 

Протягом минулої доби, 22 лютого, в зоні проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано одинадцять порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Внаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовий, ще один – отримав поранення.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, поблизу населеного пункту Авдіївка збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік українських позицій із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів загинув боєць 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, старший солдат Сергій Петраускас, ще один воїн – отримав осколкові поранення.

“Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття родині загиблого, а пораненому бійцю бажає скорішого одужання”, – йдеться в повідомленні.

Неподалік Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На цьому ж напрямку ворог здійснив дистанційне мінування місцевості в напрямку українських позицій за допомогою ПОМ-2, використавши при цьому близько двох десятків мін.

У передмісті Мар’їнки противник відкривав неприцільний вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а біля Первомайського – зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, збройні формування Російської Федерації вели прицільний вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Південного.

Унаслідок обстрілу отримав поранення один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил.

Зазначається, що воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Читайте також:
У зоні ООС зараз немає ознак підготовки противника до наступу, – Хомчак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна