Телеканал “Наш” подав позов проти Нацради

 

Телеканал “Наш” подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, який стосується призначення позапланової безвиїзної перевірки.

Про це  в понеділок, 22 лютого, інформує пресслужба ОАСК.

“Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов ТОВ “НАШ 365” до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Серед вимог позову – визнати протиправним та скасувати рішення Нацради від 28 січня 2021 року, яким було призначено позапланову безвиїзну перевірку ТОВ “Наш 365” (логотип “Наш”)”, – йдеться у повідомленні.

На думку позивача, оскаржуване рішення прийнято з порушенням норм законодавства України, без належним правових підстав та допустимих доказів.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу “Наш” через поширення у передачі “Марафон” експрем’єр-міністром Миколою Азаровим пропаганди країни-агресора – Російської Федерації.

Нагадаємо, зараз триває позапланова перевірка телеканалу “Наш” через інтерв’ю з екснардепкою, “регіоналкою” Оленою Бондаренко, яке вийшло у програмі “Марафон” 15 січня 2021 року. Її висловлювання, що прозвучали в ефірі, мають ознаки прихованого заклику до агресивних дій, елементи пропаганди розпалювання національної ворожнечі та ненависті. Перевірка триватиме до 25 лютого.

Наприкінці 2020 року телеканал “Наш” отримав попередження за трансляцію пресконференції президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Читайте також:
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу ZIK

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна