Нацрада перевірить телеканал “Наш” через образливі вислови ексрегіоналки Бондаренко про ЗСУ

 

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “НАШ” через інтерв’ю з екснардепкою, “регіоналкою” Оленою Бондаренко, яке вийшло у програмі “Марафон” 15 січня 2021 року.

Перевірка проходитиме у період з 12 по 25 лютого, інформує пресслужба Нацради.

Як зазначили у раді, висловлювання, що прозвучали в ефірі, мають ознаки прихованого заклику до агресивних дій, елементи пропаганди розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

“У передачі обговорювали ситуацію на сході України, і гостя програми висловилася про військових Збройних сил України. Її слова були провокаційними, образливими і дискримінаційними. Також Олена Бондаренко заперечувала участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Російської Федерації і не згадувала про дії незаконних збройних формувань”, – йдеться в повідомленні.

У Нацраді наголосили, що працівники телеканалу не намагалися збалансувати “однобічність та упередженість” висловленої у ефірі позиції. Також не надано було альтернативної точки зору.

“Реакція ведучих програми була спрямована не на припинення правопорушення, а вдаваною, лише для того, щоб показати, що певна реакція була: “Ви знаєте нашу цікаву передісторію стосунків з Нацрадою телебачення і радіомовлення, я змушений зробити це застереження – те, що Ви щойно сказали, є, безумовно, Вашою думкою. Бо, як пишуть, прозвучало в ефірі те-то те-то, а ведучі на це не відреагували. От ми і відреагували”, – зазначили у Нацраді.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року телеканал “НАШ” отримав попередження за трансляцію пресконференції президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Читайте також:
“Літак ЗСУ летить і бомбить”: канал “Наш” показав фейк у дусі “розп’ятого хлопчика”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна